Back to top
  • KONTAKT CENTAR: +381 32 40 40 40
  • Radnim danima od 08 – 18h
  • Subotom od 09 – 16h

Anđelka Čarović među 10 odabranih inženjerki Srbije

metalacbojler 05/07/2023 0 comments

U okviru inicijative koju su pokrenuli Privredna komora Srbije, kompanija Simens Srbija i udruženje „Inženjerka godine“, izabrano je deset finalistkinja izbora za „Inženjerku godine“, saopštila je PKS. Za inženjerku Srbije u 2023.godini proglašena je generalna direktorka kompanije ,,Global Substation Solutions” Ana Petrović.

U izboru su se našle inženjerke iz različitih kompanija i institucija, one koje bi svojom ličnošću i radom mogle da budu primer i inspiracija mladim ženama koje se nalaze pred izborom budućeg zanimanja, navodi se u saopštenju PKS. Među kandidatkinjama našla se i naša Anđelka Čarović, vodeća konstruktorka tehnolog u Metalac Bojlerima.

„U fokusu ovog izbora nisu bila inženjerska dostignuća kandidatkinja, već njihov potencijal da budu primer i inspiracija mladim ženama prilikom odabira budućeg zanimanja“, naveli su organizatori.

Samim tim što su se našle u užem izboru, kandidatkinje preuzimaju ulogu ambasadorki ovog projekta, a sve u cilju nastavka promocije inženjerstva. Ovim se nude uzori i ohrabrenje mladim ženama za odabir STEM studija i buduću inženjersku karijeru i da im kroz lične primere kandidatkinje pokažu da je inženjerski posao ženski baš koliko i muški, navode iz Udruženja.

– Mislim da je moja dosadašnja karijera pokazatelj da inženjera ima svuda i da su oni preko potrebni svetu. Žene su potrebne inženjerstvu zbog svoje upornosti, jer nema tog cilja koji ne mogu da ostvare. – izjavila je Anđelka Čarović, vodeća konstruktorka tehnolog u Metalac Bojlerima