Back to top
  • KONTAKT CENTAR: +381 32 40 40 40
  • Radnim danima od 08 – 18h
  • Subotom od 09 – 16h

Bojleri za grejanje

TAURUS

Linija kombinovanih bojlera za grejanje, sa izmenjivačem toplote do 7kW i grejačem, MB modeli (50/80/120) – prečnika bojlera 454mm, sa emajliranim ili inox kazanom

PEGASUS

Linija kombinovanih bojlera za grejanje, sa izmenjivačem toplote do 7kW i suvim grejačem, za tvrdu i agresivnu vodu, protiv kamenca MB modeli (50/80/100/120)

CENTAURUS

Linija kombinovanih bojlera za grejanje, sa izmenjivačem toplote do 7kW i suvim grejačem, za tvrdu i agresivnu vodu, protiv kamenca, MB modeli (50/80/100/120)

DIRECT W

Linija bojlera za grejanje, sa velikim izmenjivačem toplote do 35kW i bez grejača, modeli (100/150/200)

COMBI PRO

Linija kombinovanih bojlera za grejanje, sa velikim izmenjivačem toplote do 35kW i grejačem, modeli (100/150/200)

DIRECT G PLUS

Linija bojlera za grejanje, sa velikim izmenjivačem toplote do 35kW i bez grejača, modeli (100/150/200)

INDIRECT F

Linija kombinovanih bojlera za grejanje, sa velikim izmenjivačem toplote do 35kW i grejačem, modeli (100/150/200)

 

TAURUS MAX

Linija podnih bojlera za grejanje, bez , sa 1 ili 2 izmenjivača toplote snage do 51 kW i opciono električnim grejačem, MAX modeli (200, 300) sa visoko efikasnom izolacijom Neopor

BAFERI

Baferi za toplotne pumpe (TP) od čeličnog lima (30/50/80) zidni (Z) i 100 univerzalni (U) zidni i podni. Postoji mogućnost ugradnje grejača sa regulacijom temperature od 2 do 4,5kW.

Mogućnost kombinovanja različitih izvora energije za zagrevanje vode. Mogu se priključiti na sisteme grejanja i preko cevnih izmenjivača toplote omogućiti dogrevanje vode, a time i uštedu energije u zimskim mesecima.

Izrađuju se u dve varijante kazana emajl i inox, zapreminama od 50 do 300 litara. Mogućnost isporuke bojlera bez izmenjivača, sa jednim i sa dva, zavisno od kapaciteta.
Mogućnost ugradnje električnih grejača različite snage.
Montaža na zid bojlera zapremine od 50 do 200 litara.
Podne varijante od 100 do 300 litara.

 

UNIVERZALNI NOSAČ

Zahvaljujući širokom rasponu za kačenje (od 130 do 360 mm), koji odgovara većini bojlera na tržištu, univerzalni nosač omogućuje jednostavnu montažu u slučaju zamene bojlera. Na ovaj način izbegava se bušenje dodatnih rupa u kupatilu.
Ukoliko je kupac prethodno imao bojler drugog proizvođača, čiji se bojler kačio preko pričvršćene pločice na zid, sa ovim nosačem bojleri Metalac se mogu okačiti na istu pločicu.

univerzalni nosač W
Univerzalni nosač za DIRECT W modele do 150 l (Ø 454mm)
univerzalni nosač MAX
Univerzalni nosač za MAX 200 modele (Ø 545mm)

ENERGETSKA NALEPNICA

Nalepnice za energetsku efikasnost sadrže informacije o tipu bojlera, njegovoj klasi energetske efikasnosti i potrošnji električne energije na godišnjem nivou. Metalac bojler ispunjava sve zahteve i direktive u pogledu energetske efikasnosti i ima visoku energetsku ocenu. Bojleri srednje litraže imaju energetski razred C, a malolitražni imaju energetski razred A i B.

energetska nalepnica

KLJUČNE KOMPONENTE I KARAKTERISTIKE

01.

RAZLIČITI IZVORI ZAGREVANJA VODE

Zahvaljujući ugrađenim cevnim izmenjivačima toplote od prohromskih ili emajliranih cevi, bojleri velikih litraža Metalac mogu se koristiti u kombinaciji sa solarnim panelom i/ili sistemom centralnog grejanja. Bojler se može isporučiti sa jednim, dva ili bez izmenjivača toplote.

emajl kazan
inox kazan
02.

INOX I EMAJLIRANI KAZAN

Kazani bojlera velikih litraža izrađuju se u dve varijante sa emajliranim čeličnim i inox limom

03.

POLIURETANSKA I NEOPOR+FILC IZOLACIJA

Termoizolaciona svojstva obezbeđuju odloženo korišćenje zagrejane vode u dužem vremenskom periodu. Pored komfora u korišćenju tople vode, bojleri sa ovakvom vrstom izolacije krajnjem korisniku obezbeđuju koristi u pogledu uštede električne energije.

izolacija
izolacija
04.

GREJAČ OPCIONO

U slučaju potrebe bojleri velikih litraža Metalac pružaju mogućnost ugradnje električnih grejača od 2 kW i 6 kW sa termostatom i spoljašnjom regulacijom temperature.

bakarni grejač
inox grejač