Back to top
  • KONTAKT CENTAR: +381 32 40 40 40
  • Radnim danima od 08 – 18h
  • Subotom od 09 – 16h

Bojleri za grejanje

INDIRECT F

Linija kombinovanih bojlera za grejanje, sa velikim izmenjivačem toplote do 35kW i grejačem, modeli (100/150/200)

INDIRECT W

Linija kombinovanih bojlera za grejanje, sa velikim izmenjivačem toplote do 35kW i grejačem (100/150/200) – prečnika 454 i 542 mm, sa emajliranim kazanom.

TAURUS MAX

Linija podnih bojlera za grejanje, bez, sa 1 ili 2 izmenjivača toplote snage do 51 kW i opciono električnim grejačem, MAX modeli (200/300/500) sa visoko efikasnom izolacijom Neopor

Mogućnost kombinovanja različitih izvora energije za zagrevanje vode. Mogu se priključiti na sisteme grejanja i preko cevnih izmenjivača toplote omogućiti dogrevanje vode, a time i uštedu energije u zimskim mesecima.

Izrađuju se u dve varijante kazana emajl i inox, zapreminama od 50 do 300 litara.

Imamo različite mogućnosti:

  • Mogućnost isporuke bojlera bez izmenjivača, sa jednim i sa dva, zavisno od kapaciteta.
  • Mogućnost ugradnje električnih grejača različite snage.
  • Montaža na zid bojlera zapremine od 50 do 200 litara.
  • Podne varijante od 100 do 300 litara.

 

UNIVERZALNI NOSAČ

Zahvaljujući širokom rasponu za kačenje (od 130 do 360 mm), koji odgovara većini bojlera na tržištu, univerzalni nosač omogućuje jednostavnu montažu u slučaju zamene bojlera. Na ovaj način izbegava se bušenje dodatnih rupa u kupatilu.
Ukoliko je kupac prethodno imao bojler drugog proizvođača, čiji se bojler kačio preko pričvršćene pločice na zid, sa ovim nosačem bojleri Metalac se mogu okačiti na istu pločicu.

univerzalni nosač W
Univerzalni nosač za DIRECT W modele do 150 l (Ø 454mm)
univerzalni nosač MAX
Univerzalni nosač za MAX 200 modele (Ø 545mm)

ENERGETSKA NALEPNICA

Nalepnice za energetsku efikasnost sadrže informacije o tipu bojlera, njegovoj klasi energetske efikasnosti i potrošnji električne energije na godišnjem nivou. Metalac bojler ispunjava sve zahteve i direktive u pogledu energetske efikasnosti i ima visoku energetsku ocenu. Bojleri srednje litraže imaju energetski razred C, a malolitražni imaju energetski razred A i B.

energetska nalepnica

KLJUČNE KOMPONENTE I KARAKTERISTIKE

01.

RAZLIČITI IZVORI ZAGREVANJA VODE

Zahvaljujući ugrađenim cevnim izmenjivačima toplote od prohromskih ili emajliranih cevi, bojleri velikih litraža Metalac mogu se koristiti u kombinaciji sa solarnim panelom i/ili sistemom centralnog grejanja. Bojler se može isporučiti sa jednim, dva ili bez izmenjivača toplote.

emajl kazan
inox kazan
02.

INOX I EMAJLIRANI KAZAN

Kazani bojlera velikih litraža izrađuju se u dve varijante sa emajliranim čeličnim i inox limom

03.

POLIURETANSKA I NEOPOR+FILC IZOLACIJA

Termoizolaciona svojstva obezbeđuju odloženo korišćenje zagrejane vode u dužem vremenskom periodu. Pored komfora u korišćenju tople vode, bojleri sa ovakvom vrstom izolacije krajnjem korisniku obezbeđuju koristi u pogledu uštede električne energije.

izolacija
izolacija
04.

GREJAČ OPCIONO

U slučaju potrebe bojleri velikih litraža Metalac pružaju mogućnost ugradnje električnih grejača od 2 kW i 6 kW sa termostatom i spoljašnjom regulacijom temperature.

bakarni grejač
inox grejač