Back to top
  • KONTAKT CENTAR: +381 32 40 40 40
  • Radnim danima od 08 – 18h
  • Subotom od 09 – 16h

Metalac Bojler

Metalac bojler je najmlađe proizvodno preduzeće u okviru Metalac Grupe iz Gornjeg Milanovca. Osnovano je 2005. godine i bavi se proizvodnjom bojlera za rezidencijalne i komercijalne korisnike.

01.

MISIJA

„Potpuno smo posvećeni pronalaženju inovativnih, energetski efikasnih i ekološki održivih rešenja za pripremu tople vode a u cilju potpunog osećaja udobnosti svih korisnika naših proizvoda“

03.

VREDNOSTI

  • Posvećenost
  • Kultura zajedništva
  • Briga za ljude i okruženje
  • Poštovanje
  • Odgovornost
  • Kaizen način razmišljanja

02.

VIZIJA

„Želimo da budemo regionalni tržišni lider, prepoznatljiv po kvalitetu i inovativnosti. Želimo da naše poslovanje pozitivno utiče na naše zaposlene, poslovne partnere, akcionare i širu društvenu zajednicu. Želimo da kreiramo široku ponudu proizvoda visokog kvaliteta, lepog dizajna, izuzetne funkcionalnosti, prilagođene različitim potrebama kupaca i različitim uslovima korišćenja.“

Preko šezdeset godina iskustva u tehnologiji površinske zaštite emajliranjem i više od 4 decenije iskustva u proizvodnji ključnih komponenti bojlera, opredelili su kompaniju Metalac da od 2006. godine otpočne proizvodnju bojlera pod sopstvenom robnom markom „Metalac bojler”, od kada kreće i samostalan nastup na tržištu. 2008. godine kompanija započinje izgradnju novih proizvodnih pogona puštenih u rad 2009. godine. Proizvodni kapacitet novoizgrađene fabrike je više od 200 hiljada jedinica godišnje.

Od osnivanja, Metalac bojler postepeno širi svoju tržišnu mrežu. Trenutno su bojleri Metalac prisutni u više od 400 prodajnih mesta širom Srbije, od toga u oko 80 objekata Metalac Marketa. Pored domaćeg tržišta, bojleri Metalac uspešno se prodaju na tržištima zemalja potpisnica CEFTA sporazuma, na tržištu EU, kao i u Rusiji i Ukrajini. Proizvodimo bojlere za kuhinje, kupatila i bojlere za grejanje od 5 do 300 litara sa emajliranim, inox i polipropilenskim kazanom. Imamo široku ponudu proizvoda visokog kvaliteta, lepog dizajna, izuzetne funkcionalnosti, prilagođene različitim potrebama kupaca i različitim uslovima korišćenja. Potpuno smo posvećeni pronalaženju inovativnih, energetski efikasnih i ekološki održivih rešenja za pripremu tople vode a u cilju potpunog osećaja udobnosti svih korisnika naših proizvoda.

PORTFOLIO PROIZVODA

BOJLERI SA EMAJLIRANIM KAZANOM

Elektrostatičko emajliranje obezbeđuje ravnomernost debljine nanosa emajla, što je ključni faktor za dugovečnost bojlera. Univerzalna prirubnica na svim bojlerima sa emajliranim kazanom je Ø 72 mm- obezbeđuje montažu i suvih i keramičkih grejača. Bipolarni štapni termostat sa dva stepena zaštite

BOJLERI SA INOX KAZANOM

Izrađuju se od visoko kvalitetnog nerđaućeg čelika, koji pruža maksimalnu zaštitu od korozije i obezbeđuje duži vek trajanja bojlera. Eliptični otvor na prirubnici (90x70mm) obezbeđuje brzo i lako čišćenje kazana. Regulacija temperature pomoću dva odvojena termostata (radni i sugurnosni), na bojlerima sa emajliranim i inox kazanom. Poliuretanska ECO izolacija omogućava minimalne gubitke toplote, odnosno zadržavanje tople vode u kazanu u dužem vremenskom periodu od klasičnih izolacija od mineralne vune (energetska efikasnost). Univerzalni nosač – raspon vezivanja za zid je 130 – 360mm što odgovara većini bojlera na tržištu. Inox izlivna cev za toplu vodu (ne troši se vrh cevi tokom radnog veka bojlera, samim tim nema umanjenja tople vode vremenom). Mg anoda služi u bojleru da spreči koroziju samog kazana i ostalih metalnih delova u njemu, čime se značajno produžava životni vek bojlera sa svim svojim sastavnim delovima. Obavezno korišćenje sigurnosnog ventila pri ugradnji. Svi naši bojleri se isporučuju sa sigurnosnim ventilom od 8 bari.

Mogućnost kombinovanja različitih izvora energije za zagrevanje vode. Mogu se priključiti na sisteme grejanja i preko cevnih izmenjivača toplote omogućiti dogrevanje vode, a time i uštedu energije u zimskim mesecima. Izrađuju se u dve varijante kazana emajl i inox, zapreminama od 50 do 300 litara. Mogućnost isporuke bojlera bez izmenjivača, sa jednim i sa dva, zavisno od kapaciteta. Mogućnost ugradnje električnih grejača različite snage. Montaža na zid bojlera zapremine od 50 do 200 litara. Podne varijante od 100 do 300 litara.

Malolitražni bojleri pogodni su za brzo zagrevanje vode. Pretežno se ugrađuju u kuhinjama, odnosno na svim mestima gde je neophodna manja količina tople vode. Postoje dva modela bojlera za kuhinju.

MINI bespritisni bojleri su konstruisani kao otvoren sistem i predviđeni su za rad u kombinaciji sa niskopritisnom slavinom za mešanje vode. Podgradna varijanta obavezno se ugrađuje u kombinaciji sa slavinom sa tri cevi.
LYRA pritisni bojleri rade pod pritiskom (zatvoren sistem) i pružaju mogućnost korišćenja vode na više potrošačkih mesta. Obavezno se instaliraju sa sigurnosnim ventilom.

Glavne karakteristike su visokokvalitetni mesing, visokotehnološka zaštita, stroga inspekcija kvaliteta, 60% bakra i zagarantovana zdravstvena ispravnost.

U dodatnu opremu ubrajamo grejače i brinox veze za bojlere.