Back to top
  • KONTAKT CENTAR: +381 32 40 40 40
  • Radnim danima od 08 – 18h
  • Subotom od 09 – 16h

Metalac bojler na Festivalu energetske efikasnosti 23-24. novembar 2019.

metalacbojler 22/11/2019 0 comments

Projekat Eko dvorištance, namenjen je svima koji žele da postanu energetski efikasni i nezavisni, da se zdravije hrane i vode zdrav život, a samim tim i računa o svom budžetu. Projekat je podržan od strane Ministarstva zaštite životne sredine, Grada Beograda sa resornim sekretarijatima i Opštine Palilula. Putem prezentacije ekoloških proizvoda i energetski efikasnih sistema, direktno se komunicira sa ciljnom grupom, što predstavlja najbolji način promocije i edukacije.

U okviru Evropske nedelje održive energije EUSEW 2020, Open mind agency & Udruženje građana „Probudimo svest”, projektom EKO DVORIŠTANCE pod sloganom „BUDUĆNOST JE SADA“ predstavljaće grad Beograd i Republiku Srbiju.

EKO DVORIŠTANCE predstavlja jedinstven i potpuno ekološki prostor. Na površni od 5 ari nalaze se kuća i dvorište. Na krovu kuće instalirani su solarni paneli kao i solarni sistem za zagrevanje vode. U okviru kuće postavljen je kotao na pelet i toplotna pumpa (2020). Solarna bina, ekološki toaleti, vertikalne bašte, LED rasveta samo su deo ambijenta. Na krovu EKO PUB-a postaviće se zeleni krov (2020), a kafe će u ponudi imati i organske proizvode. Hibridna i električna vozila deo su stalne postavke.

Metalac bojler kao učesnik ovog projekta predstaviće solarni bojler od 200l sa izmenjivačem, dođite da se družimo i razmenimo iskustva, možda naučimo nešto novo.