Back to top
  • KONTAKT CENTAR: +381 32 40 40 40
  • Radnim danima od 08 – 18h
  • Subotom od 09 – 16h

Nova peć prati rast prodaje

metalacbojler 20/12/2017 0 comments

U fabrici Metalac bojler, juče je puštena u rad nova savremena gasna taktna peć za akumulacione bojlere. U proširenje kapaciteta uloženo je oko 420 000 eura. Uz unapređenje proizvodnje asortimanski i količinski, jedan od najvećih benefita je i velika ušteda energije.

Još jednoj sveukupno dobroj godini za Metalac Grupu doprinelo je i preduzeće Metalac bojler, rastom realizacije od čak 21% u odnosu na 2016. Time je 2017. postala rekordna nakon više od decenije postojanja ovog Metalčevog društva. Najveći rast beleži izvoz i to za više od 40% pri čemu je na pojedinim tržištima dva i po puta veći nego pre godinu dana. Takav je slučaj sa tržištem Hrvatslke, a posebno tržištem Rusije, za koju je Metalac bojler dve godine razvija posebnu ponudu pa je tako u 2017. dostigao 700.000 evra plasmana koji će i dalje rasti. Paralelno se z6načajan rast beleži u Crnoj Gori i Bugarskoj.

 

  • Ulaganjem u novu opremu imamo za cilj da kontinualno pratimo i unapređenjemo kvalitet proizvoda, postignemo fleksibilnijuu proizvodnju i, blagovremene isporuke –izjavio je Zoran Ognjanović, direktor preduzeća Metalac bojler uz opasku da je unapređenje kapaciteta jedna je od logičnih posledici ovakvog trenda rasta prodaje i zahteva kupaca. U tom pravcu sledi veći stepen robotizacije na pojedinim delovima procesa.

Nova peć se pušta u pogovn za svega 30-ak minuta, u njoj se mogu emajlirati bojleri od 30-1000 litara, uz odgovarajuće parametre pečenja za svaki tip bojlera, što povećava fleksibilnost i efikasnost na zahteve proizvodnje. Uz to se otpadna toplotna energija takođe koristi u procesu sušenja, što doprinosi energetskoj efikasnosti.

Naravno, ova investicija je i prijatelj očuvanja životne sredine kroz smanjenje emisije CO2. Kada se uzmu energetske vrednosti tj. koeficijent konverzije proizilazi da upotrebom prirodnog gasa smanjuje emisija CO 2 3,5 puta u odnosu na upotrebu čvrstih goriva.