Back to top
  • KONTAKT CENTAR: +381 32 40 40 40
  • Radnim danima od 08 – 18h
  • Subotom od 09 – 16h

Prvo priznanje „Najbolje iz Srbije“ za Metalac bojler

metalacbojler 15/06/2015 0 comments

I ove godine prestižno priznanje „Najbolje iz Srbije“ nije zaobišlo Metalac. Po prvi put među laureatima našlo se i najmlađe proizvodno preduzeće u okviru Metalac grupe – Metalac bojler.

U utorak 9. juna, u Belexpocentru u Beogradu, u organizaciji Privredne komore Srbije, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i dnevnog ekonomskog lista „Privredni pregled“, po 11. put dodeljena su priznanja najboljim robnim i korporativnim brendovima u 24 kategorije. Metalac bojler nosilac je priznanja za najbolji robni brend u kategoriji „trajna potrošna dobra“ za 2014. godinu.

U skladu sa ovogodišnjim sloganom „Najbolje je u ljudima“, Privredna komora Srbije je odlučila da nagrade u ime kompanija, umesto vlasnika i direktora, prime odabrani zaposleni, pa je tako ispred Metalac bojlera priznanje primio Branko Mihailović, vodeći tehnolog i konstruktor, zadužen za razvoj tehnologije proizvodnje i razvoj proizvoda, koji je u fabrici od njenog osnivanja 2006. godine.

Goran Mijatović, direktor Metalac bojlera, je istakao da ovakva priznanja daju podstrek i motivaciju svakom privredniku, pogotovu što se dodeljuju na osnovu glasova potrošača i da od svojih zaposlenih očekuje iskren i lojalan odnos prema firmi, pošten odnos prema radu i imenu Metalac, jer je to preduslov kvaliteta.

Ove godine u konkurenciji je bilo 160 robnih i korporativnih brendova i glasalo je oko 6.000 ljudi, dok su se među nagrađenima našli Bambijeva Plazma, Karneks, Jelen pivo, Nektar, Alfa Plam, Gorenje, Er Srbija, Infostud, Nis, Aerodrom Nikola Tesla, P.S. Fešn, Forma Ideale, Hemofarm, Delez…

Pobednici su izabrani na osnovu tri grupe kriterijuma: tržišno-finansijskih, percepcije ispitanika i ocene stručnog žirija, koji su činili Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Željko Sertić, ministar privrede, Drago Delić, direktor Privrednog pregleda, dr Goran Petković i dr Saša Veljković, profesori Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Vera Vida, predsednica UO Centra potrošača Srbije, Stojan Vučinić, predstavnik Jugoinspekta, Miša Lukić, predsednik UO „Leo Burnet” i dr Slobodan Milosavljević, savetnik predsednika PKS.

Da podsetimo, na proglogodišnjoj dodeli priznanja „Najbolje iz Srbije“ Metalac a.d. je proglašen najboljim korporativnim brendom decenije, a Metalac posuđe najboljim robnim brendom u kategoriji trajna potrošna dobra za 2013. godinu.